Voor 19:00 besteld = De volgende dag in huis!

Apple iPhone 14 Pro release

iphone-14-pro-model-unselect-gallery-1-202209

Apple iPhone 14 Pro release

De iPhone 14 Pro richt zich nog meer op de al indrukwekkende camera prestaties van apple in de pro series. Het Dynamic Island zoals apple dit noemt bovenaan het scherm is een verrassend fijne evolutie in de manier waarop een iPhone werkt.

De iPhone 14 Pro is de derde op rij met grofweg hetzelfde ontwerp als de vorige pro series. Het toestel heeft dezelfde glimmende vlakke randen als de Pro's van de afgelopen twee jaar. Dezelfde matte achterkant, hetzelfde grote cameravlak met drie lenzen. Maar het is ook de meest 'Pro' iPhone van de afgelopen drie jaar. Niet eerder was de afstand tussen de reguliere iPhone 14-modellen en de Pro's zo groot als nu.
Laten we eens kijken naar het scherm. De Pro's blijven de enige iPhones met een 120Hz refresh rate -oledscherm , waar dit jaar voor het eerst een always-on functie aan is toegevoegd. Het scherm blijft, licht gedimd, altijd aan staan als je de iPhone 14 Pro vergrendelt. De klok, widgets en wallpaper zijn dan altijd de zien zonder dat je de iPhone hoeft aan te raken. De functie werkt bijvoorbeeld ook bij gebruik van de Dictafoon-app, zodat je altijd kan zien of die nog loopt. Naast dat de helderheid gedimd wordt, schakelt het scherm ook naar een verversing van 1Hz zodat de functie nauwelijks extra energie kost wat ten goede komt aan de verbluffende batterijduur van deze iPhone.

Dynamische eiland
Verder valt het dynamic Island bovenaan het scherm op. Voor het eerst in vijf jaar tijd is de scherminkeping van uiterlijk veranderd. Nu zit er een pilvormige uitsparing in het scherm, die plaats biedt aan de selfiecamera en gezichtsscanner. Dat is overigens niet de enige functie; het balkje groeit en krimpt geheel automatisch bij relevante meldingen en informatie die binnenkomen op je iPhone. Bij het bellen zie je bijvoorbeeld de gesprekstijd op het ‘’eiland’’ vermeld en tijdens het luisteren van audio krijg je in een breder balkje informatie te zien over de album van de zanger waar je naar luistert. Zo kun je live sportscores, opnames en zelfs timers op je eiland te zien krijgen. Het balkje is netjes en niet storend geïntegreerd waardoor je er snel aan went. Tevens kun je er zelfs op drukken waardoor het als klein bedieningspaneel kan fungeren. Al met al vinden we het een mooie stap vooruit in het onderscheidend vermogen van de iPhone Pro series.

Camera's
0